قرص دندان درد

برای دندان درد چه قرصی بخوریم

دندان درد یکی از بدترین دردها در بدن است و گاهی دسترسی به دندان پزشک وجود ندارد. ممکن است روی آسمان و داخل یک هواپیما در حال مسافرت باشید و دچار دندان درد شوید. در این شرایط چه باید کرد؟ خوشبختانه یک سری از قرص‌ها بدون نیاز به تجویز پزشک برای این درد وجود دارند. این قرص‌ها دارای درجه بندی هستند. منظور از درجه بندی این است که پزشکان مشخص کرده‌اند که کدام قرص برای کدام درد بیشترین و بهترین اثر را می‌گذارد.

در ادامه این محتوا به سؤال برای دندان درد چه قرصی بخوریم پاسخ می‌دهیم و بهترین قرص‌های مناسب برای این درد را معرفی می‌کنیم. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

درد دندان شدید
دندان درد از دردهای طاقت‌فرسا محسوب می‌شود.

مصرف قرص ایبوپروفن برای دندان درد

یکی از آشناترین و در دسترس ترین قرص‌های مسکن، ایبوپروفن است. این قرص اثر ویژه‌ای در تسکین دندان درد دارد. این قرص می‌تواند بسیار سریع به درد دندان شما خاتمه دهد. معمولاً این قرص در دوز 200 و 400 میلی گرم تهیه و تولید می‌شود. تهیه این دارو بدون نسخه پزشک امکان‌پذیر است. به ندرت بعضی از افراد به این دارو حساسیت دارند. این افراد، افرادی با مشکلات قلبی، گوارشی و بیمارانی با مشکلات جدی هستند. ایبوپروفن به شکل ژلاتینی نیز در داروخانه‌ها موجود است. ما این شکل از ایبوپروفن را با نام ژلوفن می‌شناسیم. جذب ژلوفن به علت ژله‌ای بودن آن بسیار سریع‌تر است. جذب سریع قرص، مساوی با تسکین سریع درد است. اگر دچار دردهای دهان و دندان شدید، بهترین گزینه مصرف ایبوپروفن است.

کتوپروفن زیرمجموعه‌ای از ایبوپروفن است که برای دندان درد توصیه می‌شود. در حال حاضر این دارو بسیار کمیاب است.

مصرف آسپرین برای دندان درد

آسپرین نیز از جمله داروهایی است که برای تسکین دندان درد توصیه و تجویز می‌شود. آسپرین خاصیت ضد التهابی نیز دارد و می‌تواند در کنار تسکین درد، از التهاب نیز بکاهد. عوارض این دارو بسیار کم است. یکی از نکات مهم در مورد این دارو، منع مصرف آن برای کودکان است. برای دردهای کودکان نباید آسپرین تجویز کرد. مصرف این دارو برای بیماران گوارشی توصیه نمی‌شود.

مصرف قرص استامینوفن برای دندان درد

استامینوفن یک دارو یا قرص آشنا است. اکثر افراد در هنگام بروز سردرد حتی بدون تجویز پزشک نیز به این دارو روی می‌آورند. این قرص، یک قرص ضد درد است؛ ولی ضد التهاب نیست. معمولاً استامینوفن در کنار دیگر داروها به عنوان یک داروی مکمل  تجویز می‌شود. مصرف بیش از حد این دارو به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود؛ زیرا می‌تواند موجب بروز مشکلات کبدی شود. خانم‌های باردار نیز می‌توانند از این دارو استفاده کنند و ممنوعیت خاصی برای آن‌ها وجود ندارد.

قرص دندان درد
استامینوفن برای کاهش دندان درد مؤثر است.

 

 

آنتی‌بیوتیک‌ها و دندان درد

آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله داروهایی هستند که به طور مستقیم نمی‌توانند درد را کاهش دهند. زمانی مصرف آنتی‌بیوتیک مؤثر خواهد بود که عفونت و تورم در دندان و لثه وجود داشته باشد. اگر این مشکلات وجود نداشته باشند، نمی‌توان از آنتی‌بیوتیک‌ها انتظار تسکین درد را داشت.

از جمله آنتی‌بیوتیک‌های رایجی که برای دندان درد مصرف می‌شود، می‌توان به آموکسی‌سیلین اشاره کرد.

آنتی بیوتیک بعد از کشیدن دندان

مصرف ضد دردهای مخدر

ضد دردهای مخدر از جمله داروهای تسکین دهنده هستند. عوارض این داروها نسبت به سایر داروها بیشتر است. کدئین رایج‌ترین داروی مخدر محسوب می‌شود. مصرف این داروها برای دندان درد چندان توصیه نمی‌شود. در خارج از کشور، داروهایی از دسته داروهای ترکیبی مخدر برای دندان درد تجویز می‌شوند که در ایران موجود نیستند. به طور کلی استفاده از داروهای ضد درد مخدر به علت عوارض جانبی توصیه نمی‌شود.

قرص مفنامیک اسید

قرص مفنافیک اسید از جمله داروهایی است که بعضی از پزشکان برای دندان درد تجویز می‌کنند. از نظر بسیاری از متخصصان، زمانی که ایبوپروفن می‌تواند بهترین اثر برای تسکین درد دندان بگذارد، تجویز مفنامیک اسید اشتباه است. بر اساس یک باور رایج، مفنامیک اسید یک داروی تسکین دهنده درد دندان شناخته شده است. این باور مورد تأیید همه پزشکان نیست. مفنامیک اسید بهتر است برای دردهایی مثل درد عادت ماهیانه، میگرن و … تجویز شود.

مصرف مسکن‌های ترکیبی

شاید نام‌های نوافن، مگافن و آسیفن برای شما آشنا باشد و شاید حداقل یک بار در عمرتان از این داروها مصرف کرده باشید. این داروها، داروهای ترکیبی نامیده می‌شوند. مسکن‌های ترکیبی از ترکیب چند نوع مسکن دیگر تشکیل می‌شوند. به طور معمول استامینوفن، ایبوپروفن و کافئین تشکیل دهنده‌های اصلی مسکن‌های ترکیبی هستند. معمولاً برای تهیه این داروها نیازی به نسخه پزشک وجود ندارد.

نوافن برای دندان درد
نوافن یک داروی ترکیبی برای تسکین دندان درد است.

مصرف مسکن‌های ترکیبی می‌تواند برای دندان درد بسیار مؤثر باشد. با وجود تأثیر فوق‌العاده این نوع داروها در درد دندان، نباید در مصرف آن‌ها زیاد روی کرد. اکسی کدون هم یک داروی ضد درد ترکیبی از دسته مخدر است. این دارو در ایران وجود ندارد و در کشورهای خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کورتون

داروهای کورتونی گاهی برای دندان درد تجویز می‌شوند. دگزامتازون و بتامتازون از جمله این داروها هستند. مصرف این داروها چندان توصیه نمی‌شود؛ زیرا برای سلامتی خطرناک هستند. تهیه این داروها از داروخانه بدون نسخه پزشک امکان‌پذیر نیست. از این داروها برای دردهای ساده نباید استفاده کرد و تنها زمانی از این داروها باید استفاده کرد که درد غیر قابل تحمل باشد.

سخن پایانی طبق آنچه که گفته شد، گاهی مراجعه به پزشک برای دندان درد امکان‌پذیر نیست و در این شرایط می‌توان از مسکن‌ها استفاده کرد. مسکن‌های بسیاری در بازار دارو وجود دارند. ایبوپروفن، استامینوفن و این قبیل داروها به راحتی در دسترس هستند. به طور کلی ایبوپروفن بهترین داروی برای رفع دردهای دهان است. بهتر است استفاده از داروهای مخدر را در اولویت آخر خود قرار دهید و تا جایی که امکان دارد از این داروها استفاده نکنید. مسکن‌های ترکیبی مثل نوافن نیز داروهای مناسبی برای دردهای دهان و دندان هستند؛ ولی قبل از مصرف مطمئن شوید به ترکیبات آن حساسیت ندارید. در مصرف نوافن نیز زیاده روی نکنید. زیاده روی در هیچ دارویی توصیه نمی‌شود.

 

مطالعه مطالب بیشتر در این زمینه:
123

1 دیدگاه دربارهٔ «برای دندان درد چه قرصی بخوریم»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تماس با ما کلیک کنید!