حساسیت دندان بعد از پر کردن

حساس شدن دندان به گرما و سرما بعد از ترمیم + نکات مراقبتی

حساس شدن دندان بعد از ترمیم یکی از عوارضی است که ممکن است به از پر کردن دندان با آن مواجه شوید. اما آِیا درد گرفتن دندان به خاطر گرما و سرما طبیعی است؟

ترمیم دندان

ابتدا راجع به ترمیم کردن دندان ها باید گفت این عمل برای بازسازی مجدد دندان ها انجام می شود که شامل پرکردن دندان های از بین رفته، ترمیم دندان های ترک خورده و یا حساس به عوامل محیطی است. در واقع ترمیم یک راه حل درمانی برای توانبخشی مجدد به این بخش از اجزای دهان است. زمانی که دندان های شما پوسیده شوند، لازم است بخش هایی که دچار این مشکل شده اند، تشخیص داده شود و سپس با مواد مخصوص بازسازی گردند.

به طور معمول برای ترمیم کردن دندان ها از دو ماده کامپوزیت که رنگ سفیدی دارد و یا آمالگام نقره ای و طلایی رنگ استفاده می گردد. در رده های بعدی می توان به موادی همچون یونومر شیشه، طلا و سرامیک نیز اشاره نمود. در کنار پر کردن، می توان از روش هایی مانند روکش کردن دندان برای بازسازی بهتر و با طول عمر بیشتر استفاده کرد.

برای اطلاعات بیشتر درباره ترمیم با همان پر کردن دندان به این صفحه مراجعه کنید.

پر کردن دندان

حساسیت دندان بعد از ترمیم چیست؟

حساسیت دندان بعد از ترمیم، به واسطه تغییراتی که در دندان های شما اعمال شده، از جمله اتفاقاتی است که می تواند در برخی از افراد دیده شود. این مشکل می تواند برای هرکسی پیش بیاید، اما افراد بزرگسال احتمال بالایی در ابتلا به آن دارند. در نظر داشته باشید که معمولا حساسیت دندان بعد از ترمیم به صورت موقتی است اما با این حال اگر مشکلات دیگری ایجاد شده باشند، به مشکلی مزمن و دائم تبدیل می گردند.

زمانی که حساسیت های دندانی دارید، ممکن است انجام برخی از امور مانند مسواک زدن، خوردن مواد غذایی خصوصا آدامس و نوشیدنی های خیلی گرم و سرد و کارهای مشابه منجر به درد کشیدن شوند. از دیگر نشانه ها در این قسمت همچنین می توان به گزگز کردن دندان ها، حساس شدن عاج دندان، واکنش دندان ها به مواد غذایی اسیدی، ترشی و حتی گردش هوا اشاره کرد.

حساسیت دندان بعد از پر کردن

نکات مراقبتی بعد از ترمیم

همانطور که در متن اشاره شد، بسیار مهم است که برای جلوگیری و یا رفع حساس شدن دندان بعد از ترمیم، به مراقبت های پس از درمان آگاهی داشته باشید. عدم مراقبت صحیح در خانه که باید برای دندان های ترمیم شده انجام شود، منجر به عفونت یا پوسیدگی خواهد شد. این سهل انگاری می تواند مراقبت های دندانپزشکی بیشتر، گسترده و پرهزینه را ایجاب کند. از جمله نکات مراقبتی برای حساسیت دندان بعد از ترمیم می توان گفت:

بی حسی: به این نکته توجه کنید که در چند ساعت اولیه، از خوردن و یا آشامیدن مواد مختلف پرهیز نمایید. چراکه در این زمان شما تا چند ساعت قادر به حس کردن آن نیستید و لازم است حساسیت بیشتری بر روی دندان های خود داشته باشید.

غذا و نوشیدنی: از خوردن غذاهای چسبنده خودداری کنید. این مواد می توانند شامل شیرینی‌های چسبنده سخت، شکلات، خرما و غیره باشند. همچنین از ادویه های شدید اجتناب نمایید. اگر به خوردن غذاهای تند عادت ندارید، این کار منجر به درد غیرمنتظره در شما خواهد شد. از خوردن بستنی و یا مواد یخ زده خودداری کنید. به غذاهای نرم و آبکی رو آورید. نوشیدنی های گازدار را کنار بگذارید. برای اطلاعات بیشتر در مورد خوردن و آشامیدن بعد از ترمیم: مطالعه کنید.

مراقبت های دیگر: از جویدن سخت خودداری کرده و از شوینده نمکی و یا دهان شویه بدون الکل استفاده نمایید. بهتر است به صورت عمودی خوابیده و از ایجاد فشار در هنگام خواب به سر و دندان ها جلوگیری کنید. به آرامی مسواک بزنید. از نی استفاده نکنید، چراکه می تواند منجر به وارد شدن فشار به دندان ها شود. سیگار، الکل و نوشیدنی حاوی آن را استفاده نکنید. همچنین از دست زدن به لثه ها خودداری کنید.

Picture001

سوالات متداول:

  • آیا حساسیت پس از ترمیم طبیعی است؟

    در بیشتر موارد در صورتی که حساسیت تا چند روز رخ دهد، این مورد طبیعی است. اما با این حال شرایط دندان های فرد نیز در ایجاد این وضعیت موثر هستند.

  • حساس بودن دندان بعد از ترمیم چقدر طول می کشد؟

    حساس بودن دندان ها پس از ترمیم در حدود چند روز تا چند هفته طول می کشند.

  • چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟

    در صورتی که زمان بیشتری از ایجاد حساسیت گذشته باشد، ممکن است برای درمان بیشتر نیاز به مراجعه به پزشک وجود داشته باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تماس با ما کلیک کنید!