تب دندان در آوردن

تب دندان آوردن طبیعی است؟

در حدود 6 الی 7 ماهگی، اولین جوانه های دندان های شیری نوزاد رشد میکنند. در بعضی نوزادان این فرآیند با بالا رفتن دمای بدن همراه است. اما آیا تب نوزاد در هنگام درآمدن دندان طبیعی است؟ تب درآوردن دندان نوزاد چند روز طول می کشد؟ در این مطلب به سوالات پر تکرار درباره تب نوزاد هنگام درآوردن دندان شیری پاسخ خواهیم داد.

آیا کودک در زمان رشد دندان دچار تب و درد می شود؟

کودکان قبل از رویش اولین دندان ها علایم زیادی را از خود نشان می دهند مانند: آبریزش مداوم دهان، بی اشتهایی، مکیدن دست ها، اختلال در خواب ، گریه و بدخلقی فراوان و به گفته والدین کودکان: تب! در زمان بروز این علائم، دهان کودک خود را باز می کنید مشاهده می کنید لثه ملتهب و قرمز شده است اما هنوز اثری از این جوانه های پر دردسر نمی باشد.

 بعد از گذشت یک الی دو هفته این جوانه ها خود را نشان می دهند. این روند در تمامی کودکان اتفاق می افتد و اغلب با کمی درد در لثه همراه است. رویش دندان ها در کودکان متفاوت است و دخترها زودتر از پسرها با درد این جوانه ها و رویش آنها روبرو می شوند.

این موضوع را در نظر داشته باشید که تب با گرم شدن اندک دمای بدن بسیار متفاوت است، رویش دندان ها باعث اندکی افزایش دمای بدن می شود و این دما تا 38 درجه طبیعی است و تب محسوب نمی شود. اما اگر دمای بدن کودک به بیش از 38 درجه افزایش پیدا کند و کودک شما بی حالی زیادی را تجربه کند، نوزاد بیمار است  و باید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کرد، زیرا تب بالا به علت رویش دندان نمی باشد  و به دلایلی مانند عفونت، سرماخوردگی، و التهابات خود را نشان می دهد. برای اطمینان از دمای بدن کودک دلبندتان از تب سنج استفاده کنید و از روش های رایج قدیمی مانند گرفتن حرارت بدن با استفاده از کف دست خود بر پیشانی نوزاد اکتفا نکنید، زیرا تب بالا بسیار خطرناک و عواقب جبران ناپذیری را در بر دارد.

تب دندان در آوردن

برای مشکلات دندان کودکان به دندانپزشک متخصص کودکان و نوجوانان مراجعه کنید

از جمله اقداماتی که برای تسکین لثه و گرمای بدن میتوان اشاره کرد:

فضای منزل را کمی خنک نگه دارید، دستان خود را بشویید و به آرامی لثه دلبندتان را ماساژ دهید، از دندان گیر یا مسواک های سر انگشتی استفاده کنید، بهتر است این وسایل را داخل فریزر بگذارید تا با کاهش دما، تورم لثه را کاهش دهند. و در این میان اسم ژل های تسکین دهنده نیز به گوش می خورد که طبق شدت درد و با نظر پزشک قابل استفاده هستند و باعث کاهش درد لثه می شود.

مراقبت از دندان های شیری تازه درآمده

دندان از اصلی ترین اجزایی می باشند که تا آخر عمر همراه انسان خواهند بود. سعی کنید از همان ابتدای رویش، نکات بهداشتی و مراقبت های لازم را انجام دهید تا دچار پوسیدگی و خرابی زودرس نشوند.

در پوسیدگی زودرس دندان کودکان عوامل مختلفی مانند: شیر مادر، وراثت ، عوامل تغذیه ای و همچنین عوامل محیطی دخالت دارند. خرابی دندان از متداول ترین بیماری های کودکان است. این بیماری در کشورهای در حال توسعه روبه افزایش است و پیامد های اجتماعی و اقتصادی بسیار زیادی را برای خانواده ها ایجاد می کند.

با استفاده از مراقبت های روزانه مانند: مسواک های انگشتی در نوزادان و سپس مسواک سایز کوچک در کودکان می توان از این بیماری پیشگیری کرد. و در سنین بالاتر با استفاده از خمیر دندان کودکان، آن ها را تشویق به مسواک زدن روزانه کرد.

 

نکاتی درباره تب دندان آوردن

دوره 4 الی 6 ماهگی از دوره های بسیار سخت برای نوزادان و والدین می باشد. در این زمان با نوزاد بدقلق خود همدلی کنید و با انجام حداقل کارهای تسکین دهنده برای کاهش التهابات لثه و کاهش گرمای بدن به وی در گذراندن این دوران بسیار سخت کمک کنید و از این نکته بسیار مهم غافل نشوید که گرمای اندک دمای بدن تا دمای 38 درجه طبیعی است ، اما دمای بسیار زیاد نشان دهنده تب می باشد و به علت های دیگری ایجاد شده است، با استفاده از تب سنج دمای دقیق بدن را بسنجید و اگر از 38 درجه بالاتر رفت باید سریعا به پزشک اطفال مراجعه کرد، زیرا تب بالا بسیار خطرناک می باشد.

منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تماس با ما کلیک کنید!