همه چیز درباره فلوراید تراپی کودکان

همه چیز درباره فلوراید تراپی کودکان

ما در این مقاله قصد داریم شما را با فلوراید تراپی و مزایا و معایب این روش آشنا کنیم. علاوه بر آن در ادامه ی این مطلب به فلوراید تراپی برایکودکان نیز می پردازیم. اما قبل از اینکه شما را با فلوراید تراپی یا فلوراید درمانی آشنا کنیم ابتدا باید به شما بگوییم که فلوراید چیست و چه کاربردی دارد؟

فلوراید چیست؟

خوب است بدانید که فلوراید یک ماده معدنی بسیار طبیعی است که به استحکام و حفظ دندان ها کمک زیادی می کند و همچنین از پوسیده شدن دندان ها به خوبی جلوگیری می کند. علاوه بر این ها فلوراید می تواند با باکتری هایی که باعث خراب شدند دندان ها می شوند به خوبی مقابله کند و آن ها را از بین ببرد. حفظ سلامت مینای دندان ها نیز به عهده فلوراید می باشد.

جالب است بدانید که در برخی از کشور ها به آب های آشامیدنی مقدار خیلی کمی فلوراید اضافه می کنند و با این کار از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کنند و به استحکام آن ها کمک می کنند.

طبق تحقیقات انجام شده فلوراید موجود در آب آشامیدنی می تواند پوسیدگی دندان ها را تا حدود 25 الی 30 درصد کاهش دهد.فلوراید تراپی در کودکان

فلوراید درمانی یا فلوراید تراپی چیست و چگونه انجام می شود؟

فلوراید تراپی یا همان فلوراید درمانی به عنوان یک درمان برای دندان ها به کار می روند و در این روش غلظت بسیار زیادی از فلوراید را به دندان فرد می مالند و این فلوراید باید حدود چند دقیقه بر روی دندان فرد باقی بماند تا به سلامت آن ها کمک کند. خوب است بدانید که فلوراید به صورت وارنیش، فوم، محلول و یا ژل وجود دارد و در مطب دندانپزشکی استفاده می شود.

توجه داشته باشید که شما نمی توانید فلوراید تراپی را به صورت خودسرانه انجام دهید و این کار حتما باید توسط دندانپزشک برای شما انجام شود.

وارنیش فلوراید

فلوراید درمانی چه فوایدی دارد؟

  1. استفاده از این روش به بدن کمک زیادی می کند تا بدن بتواند از فسفات و کلسیم بهتر استفاده کند. همچنین دندان ها می توانند به خوبی مواد معدنی را به خود جذب کنند و ضعف هایی را که در مینای دندان ها ایجاد شده است را برطرف کنند.
  2. از دیگر فواید استفاده از این روش این است که باعث کاهش روند پوسیدگی دندان ها می شود.
  3. استفاده از این روش باعث می شود دندان ها بتوانند با باکتری ها مقابله کنند در نتیجه از عفونت لثه نیز جلوگیری می شود و مهم تر از همه احتمال داشتن دندان درد  را به شدت کاهش می دهد و  همچنین باعث می شود که فرد خیلی زود دندان هایش را از دست ندهد.
  4. از دیگر فواید استفاده از این روش این است که زمانی که فلوراید وارد دندان ها می شود باعث تقویت مینای دندان ها می شود و همین امر باعث می شود که دندان ها در مقابل باکتری ها آسیب کمتری ببینند.

مواردی را که برایتان ذکر کردیم از اصلی ترین و مهم ترین مزایا و فواید استفاده از روش فلوراید درمانی می باشد. اما استفاده از این روش همانند سایر روش ها دارای عوارض نیز می باشد که در ادامه شما را با عوارض استفاده از روش فلوراید تراپی آشنا خواهیم کرد.

فلوراید تراپی چه عوارضی دارد؟

طبق تحقیقات انجام شده استفاده از دوز بالای فلوراید دارای عوارضی می باشد و مصرف آن برای کودکان ممکن است که ایمن و مطمئن نباشد و به آن ها آسیب وارد کند.اما زمانی که شما به دندانپزشک مراجعه کنید و ایشان این روش را با دوز مناسب فلوراید برای شما انجام دهد عوارض زیادی را در پیش ندارد و دندان های شما را هیچ گونه آسیبی تهدید نمی کند.

برخی از عوارض احتمالی فلوراید درمانی عبارتند از:

1-تغییر رنگ دندان ها:

از شایع ترین عوارض استفاده از این روش می توان به تغییر رنگ دندان ها اشاره کرد. مصرف زیاد فلوراید باعث تغییر رنگ دندان های فرد می شود. خوب است بدانید بد رنگ شدن دندان ها بیشتر در کودکانی مشاهده می شود که خمیر دندان زیادی را خورده اند و یا در دوران کودکی مکمل های حاوی فلوراید مصرف کرده باشند. بنابراین توصیه می شود کودکانی که هنوز نمی توانند خمیر دندان را از دهانشان بیرون بیاورند به هیچ عنوان نباید از خمیر دندان های حاوی فلوراید استفاده کنند.

2-آلرژی:

بعضی از افراد هنگام استفاده از این روش ممکن است با تحریک شدن پوستشان مواجه شوند اما این اتفاق نادر است و زیاد در بین افراد پیش نمی آید.

3-خاصیت سمی:

اگر فلوراید با دوز بسیار بالا مصرف شود ممکن است مانند هر ماده ی دیگری سمی باشد اما این اتفاق به ندرت پیش می آید و شاید اصلا پیش نیاید اما توجه داشته باشید که برای کودکان زیر 6 سال خود از وارنیش فلوراید استفاده کنید زیرا این روش برای کودکان زیر 6 سال توصیه شده است و در بقیه روش ها ممکن است کودک شما ژل و یا فوم را قورت بدهد و باعث مسمومیت شود.

برای برخی از افراد این سوال پیش می آید که فلوراید تراپی تا چه اندازه می تواند موثر باشد؟

طبق تحقیقات انجام شده در جواب این سوال باید گفت بیشتر کودکان و نوجوانانی که حدود یک سال به طور مرتب و پشت سر هم از این روش استفاده می کنند حدود 40 تا 43 درصد کمتر از دیگران دچار پوسیدگی دندان می شوند.

فلوراید درمانی چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد و همانند خمیر دندان بر روی دندان های شما گذاشته می شود و پزشک به شما می گوید حدود نیم الی یک ساعت چیزی نخورید تا فلوراید به خوبی جذب دندان هایتان شود.

fluoride-therapy-01.png

 

فلوراید تراپی در کودکان

همه ی افراد به فلوراید درمانی نیاز دارند و هر شش تا دوازده ماه یکبار باید این کار را انجام دهند تا از پوسیدگی دندان هایشان جلوگیری کنند و همچنین افراد می توانند از دهان شوی های حاوی فلوراید نیز برای شست و شوی دهان خود استفاده کنند.

توجه داشته باشید که کودکان زیر سه سال نباید از خمیر دندان های حاوی فلوراید استفاده کنند و یا اگر استفاده می کنند باید به میزان خیلی کمی باشد و حتما تحت نظارت خودتان مسواک بزند و از خمیر دندان استفاده کند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تماس با ما کلیک کنید!