بریج دندانی

بریج دندانی چیست؟

بریج دندانی یکی از روش های جایگزینی دندان از دست رفته است. این روش از ماندگاری زیادی برخوردار می‌باشد. بریج به پل دندان نیز شناخته می‌شود. افرادی که به هر دلیلی دندان خود را از دست داده‌اند؛ با این روش می‌توانند جای خالی آن را پُر کنند. ایمپلنت نیز مانند پل دندان روش مناسبی جهت پُر کردن جای خالی دندان می‌باشد.

بریج دندانی چیست و چه کارایی دارد؟

بریج دندانی به عنوان یکی از روش‌های دندانپزشکی جهت پُر کردن جای دندان‌هایی که از دست رفته‌اند؛ شناخته شده است. اگر شما دندانی را کشیده باشید به طوری‌که جای آن خالی باشد؛ سبب کج شدن دیگر دندان‌ها می‌شود. همین امر سبب مشکلاتی در صحبت کردن؛ جویدن؛ غذا خوردن و …. می‌گردد. بنابراین لازم است جهت ترمیم دندان‌های خود و پر کردن جای خالی آن به دندانپزشک مراجعه کنید. 

تعریف بریج دندانی 

برخی از افراد با بی‌دندانی مواجهه هستند. این افراد ممکن است یک یا چند دندان خود را بر اثر بهداشت ضعیف دهان و دندان؛ رژیم غذایی اشتباه؛ حادثه و …. از دست داده باشند. این افراد می‌توانند به وسیله بریج دندانی که به پل دندان نیز معروف می‌باشد؛  جای خالی دندان خود را پُر کنند. در این روش یک یا چند دندان مصنوعی ساده در کنار دیگر دندان‌ها قرار می‌گیرند و از بروز مشکلاتی همچون کج شدن دیگر دندان‌ها؛ مشکلاتی در تکلم و …. جلوگیری می‌کنند. 

b621ba

یک بریج دندانی برای پر کردن جای خالی دو دندان

 

بریج دندانی و مزایای آن 

  • در بهبود شیوه گفتن کلمات موثر است.

– بریج یا پل دندان در زیباتر شدن طرح لبخند شما نقش مستقیمی دارد.

  • جویدن را برای شما آسان می‌کند.
  • به حفظ شکل صورت و زیبایی چهره کمک می‌کند .
  • از کج شدن و حرکت دندان‌ها جلوگیری می‌کند .
  • از ماندگاری و طول عمر بالایی برخوردار می‌باشد .

معایب استفاده از بریج دندانی 

 آسیب به دندان‌های طبیعی و احتمال پوسیدگی آن‌ها:

  • اگر نصب تاج‌ها به خوبی و اصولی صورت نگیرد و باکتری‌ها به قسمت‌های زیرین و حفره‌های داخلی نفوذ کنند؛ احتمال پوسیدگی دندان‌ها بسیار زیاد است. در واقع احتمال دارد بعد از قرار دادن پل و تاج؛ ساختار دندان‌ها دچار تغییراتی شوند. زیرا در برخی از افراد دندان‌های طبیعی طرفین دندان خالی، که به دندان‌های حمایت کننده معروف هستند؛ قدرت کافی جهت نگهداری پل را ندارند. 

e260e6

فرسایش دندان و استخوان:

  •  با توجه به این‌که بریج دندانی یا پل به عنوان یک راه حل  صد در صد و دائمی محسوب نمی‌شود؛ بنابراین فشار وارد شده به دندان‌های طبیعی یا حمایت کننده سبب فرسایش آن‌ها می‌شود. همین امر سبب می‌شود بعد از ده تا پانزده سال مجدد نیاز به جایگزینی دندان احساس شود. مخصوصا اگر خطوط لثه‌ای دچار مشکل شده باشند و یا استخوان‌ها توان مقاومت و نگهداری بریج را نداشته باشند. 
  • تراشیدن مینای دندان:

 برای بریج دندانی لازم است مینای دندان های کناری تراشیده شود. به دلیل این‌که مینای دندان مجدد توانایی بازسازی ندارد و رشد نمی‌کند بنابراین تراشیدن مینای دندان از بزرگ‌ترین معایب پل دندان می‌باشد. 

ایمپلنت بهتر است یا بریج دندان؟ 

پل دندان یا بریج دندانی تنها سبب پُر شدن فضای خالی دندان نمی‌شود بلکه در بهبود ظاهر تمام دندان‌ها و لبخند فرد نقش موثری ایفا می‌کند. هدف از انجام هر دو روش؛ جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته می‌باشد. اما هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. 

ایمپلنت دندانی

یک ایمپلنت دندانی به جای بریج دندان

ایمپلنت دندان

در روش بریج پشتیبان و پایه قسمت بدون دندان؛ دندان‌های طبیعی و سالمی هستند که در دو طرف جای خالی قرار دارند. جهت این امر باید دندان‌های طبیعی و حمایت کننده تراشیده شوند و روکش انجام گیرید. این روش مانند یک پل عمل کرده و علاوه بر پُر کردن جای دندان خالی؛ دندان‌های طرفین را به یکدیگر متصل می‌کند. 

اما در روش ایمپلنت دیگر نیازی به تراشیدن دندان‌های طرفین دندان خالی نمی‌باشد. در صورتی که دندان خود را ایمپلنت کنید از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری می‌شود. این در حالی‌ست که در بریج؛ استخوان فک به مرور دچار تحلیل می‌گردد. تحقیقات نشان می‌دهد ماندگاری بریج یا پل دندان بین ده تا پانزده سال می‌باشد. اما ایمپلنت دارای طول عمر و ماندگاری بیشتری نسبت به بریج است. 

نکات مهم مراقبتی پس از انجام بریج دندانی 

  • استفاده از نخ دندان روزی یک‌بار ضروری می‌باشد
  • مسواک زدن دندان‌ها حداقل روزی دو بار به سالم ماندن بریج کمک می‌کند
  • جهت تمیز کردن اطراف روکش‌های بریج از نخ دندان‌های دسته‌دار استفاده کنید 
  • مراجعه منظم به دندانپزشک جهت چکاپ دندان‌ها ضروری است

بریج بر پایه دندان

بریج بر پایه دندان

مراحل انجام بریج دندان

بررسی دندان‌ها قبل از درمان:

  • برای این‌که بتوانید جای خالی دندان خود را پُر کنید؛ لازم است حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. بررسی کردن دندان‌ها قبل از درمان از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. با توجه به وضعیت دندان‌ها؛ دندانپزشک شما را جهت بریج دندانی راهنمایی می‌کند. 

انتخاب پل دندان یا نوع بریج:

  • بریج‌های دندانی دارای چهار نوع می‌باشند که بیمار می‌تواند با نظر دندانپزشک اقدام به انجام بریج کند. بریج سنتی یا معمولی؛ بریج مری‌لند؛ بریج بر پایه ایمپلنت و بریج کانتی لور از انواع بریج می‌باشند. 

بریج بر پایه ایمپلنت

بریج بر پایه ایمپلنت

تراش دادن دندان‌ها:

  •  در بریج سنتی یا معمولی؛ بریج کانتی لور یا معلق و بریج مری‌لند تراش دندان‌ها صورت می‌گیرد. لازم به ذکر است نوع تراشیدن دندان‌ها در هر یک از این روش با یکدیگر متفاوت می‌باشد. 

قالب گیری:

  • برای این‌که اندازه دقیق دندان مشخص شود؛ نیاز به قالب گیری می‌باشد. معمولا بعد از قالب گیری بیمار باید چند روز منتظر ساخت دندان مصنوعی باشد تا دندان‌ها آماده شود. 

ساخت پروتز:

  • پروتزها دارای انواع گوناگونی مانند پروتزهای ترکیبی؛ پروتزهای متحرک و پروتز کامل دندان می‌باشند. که هر کدام کارایی خاص خود را دارند. بر اساس تشخیص دندانپزشک در مرحله آخر ساخت پروتز در دستور کار قرار می‌گیرد. 

چسباندن بریج دندان:

  • برای اطمینان از تناسب دندان بریچ شده؛ ابتدا بریج به طور موقت چسبانده می‌شود. سپس در صورت رضایت بیمار؛ بریج به طور دائم نصب می‌گردد. 

ظاهر دندان بعد از بریج دندانی

هزینه بریج دندانی بر چه اساسی مشخص می‌گردد؟ 

عواملی که بر تعیین هزینه بریج دندانی تاثیر گذار است؛ بسیار فراوان می‌باشند. از جمله موارد مهم می‌توان به این نکات اشاره کرد: 

  • تعداد جای خالی دندان‌ها ( تعداد دندان‌هایی که کشیده‌اید یا در اثر عوامل مختلف آن‌ها را از دست داده‌اید ) 
  • نوع بریج که مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • مقدار و تعداد تراشیدن دندان‌های طبیعی طرفین دندان خالی 
  • مدت زمانی که بر اثر پیچیدگی قرار دادن بریج برای بیمار در نظر گرفته می‌شود.
  • نوع موادی که برای ساخت بریج‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. موادی همچون آلیاژ فلزی که پوشیده از رزین می‌باشد ( زیرکونیا ) ؛ رزین کامپوزیت و …. 
  • ترمیم و درمان‌های مورد نیاز در حین پل‌گذاری با بریج انجام می‌شود.
  • فاکتورهای مربوط به متخصص دندانپزشکی و مطب دندانپزشکی

اگر سوالی در زمینه بریج دندانی دارید، سوال خود را در قسمت کامنت ها مطرح کنید.

و برای رزرو نوبت میتوانید از لینک بالای صفحه برای رزرو نوبت اینترنتی دندانپزشکی یا تماس با ما استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تماس با ما کلیک کنید!