رادیوگرافی دندان عصب کشی شده

روکش کردن دندان عصب کشی شده

روکش کردن دندان عصب کشی شده چیست؟ آیا باید این کار بلافاصله بعد از عمل عصب کشی انجام شود؟ فاکتورهای مهم و دلیل روکش کردن دندان ها چه چیزهایی هستند؟ چه مراقبت هایی بعد از روکش گذاری انجام می شود؟ قرار دادن روکش بعد از عصب کشی کاملا بستگی به وضعیت دندان ها دارد. این کار می تواند همان زمان و یا ده سال بعد پس از عصب کشی انجام شود. در این مقاله می خواهیم به پرسش های پرتکرار مطرح شده در این زمینه راجع به روکش دندان های عصب کشی شده پاسخ دهیم.

روکش کردن و عصب کشی چیست؟

 

روکش کردن دندان عصب کشی شده، یکی از آن دسته موضوعاتی است که می تواند در شما هم پرسش هایی را ایجاد کرده باشد که نسبت به آنها ابهام داشته باشید. در این صورت لازم است ابتدا با مفهوم عصب کشی و روکش کردن آشنا شده و سپس این پرسش را پاسخ دهیم. در این رابطه باید گفت روکش کردن و عصب کشی، دو نوع عمل بسیار رایج در دندانپزشکی است که بسیاری از افراد ممکن است آن را به عنوان بخشی از درمان دندان های خود انجام داده باشند.

ابتدا در مورد عصب کشی باید گفت این یک روش درمانی است که در آن اعصاب و کانال ها (کانال های عصبی) منتهی به ریشه باید برداشته شوند تا از کشیدن دندان عفونی جلوگیری شود. دلیل اصلی درمان ریشه، عفونت اندام های حیاتی دندان و نیز به منظور از بین بردن درد و احتمال التهاب یا عود مجدد عفونت است. توجه کنید که اعصاب زمانی عفونی می شوند که ضایعه خارجی دندان، قسمت داخلی آن را در معرض باکتری قرار دهد و باعث التهاب شود.

همچنین در رابطه با روکش کردن دندان عصب کشی شده باید گفت این نوع روکش ها تاج هایی همانند دندان هستند که از جنس سرامیک یا فلز (یا ترکیب هردو) ساخته شده اند. دندانپزشک می تواند پس از قالب گیری، آن را در آزمایشگاه بسازد. روکش های دندانی پوشش های نازکی هستند که به دندان ها می چسبند تا ظاهر کلاسیک تری به دندان ها بدهند. این مورد همچنین می تواند به منظور احیای دندان ها انجام شود تا دندان های ترک خورده و خرد شده، یک بار دیگر هم کارایی داشته باشند

روکش کردن دندان عصب کشی شده
سمت راست: عصب کشی دندان،  سمت چپ روکش دندان

آیا روکش کردن دندان عصب کشی شده لازم است؟

 

در رابطه با روکش کردن دندان عصب کشی ابهامات مختلفی وجود دارد. این بی اطلاعی سبب شده است تا بسیاری از افراد بی جهت نگران دندان های خود بوده و یا در زمان نامناسب اقدام به روکش کردن دندان های خود نمایند. به طور کلی باید گفت عصب کشی در ترمیم و نجات دندان عفونی یا به شدت آسیب دیده همیشه انجام می گردد. بعد از عمل معمولا پزشک می تواند از روکش برای ترمیم دندان ها استفاده کند. اما نکته مهم این است که روکش کردن دندان عصب کشی باید در زمان مناسب انجام گیرد. قرار دادن این نوع روکش با توجه به عوامل مختلفی صورت می گیرند که از جمله آنها باید گفت:

  • محل دندان: در اولین حالت پزشک باید محل دندان ها را بررسی کند. دندان هایی که در پشت دهان قرار دارند، مانند دندان های پرمولر و دندان های آسیاب، احتمالا به روکش نیاز خواهند داشت. این دندان ها بیشتر برای جویدن انواع غذاها استفاده شده و معمولا نیروی زیادی اعمال می کند.
  • وضعیت دندان ها: فاکتور مهم دیگر برای روکش کردن دندان عصب کشی شده، وضعیت دندان ها است. در این حالت اگر بخشی از دندان های شما شکسته شده و یا از بین رفته است، لازم است روکشی برای آن قرار داده شود.
  • زیبایی: ممکن است به درخواست برخی از افراد نیز از روکش دندان استفاده شود تا آن را برای زیباتر کردن دندان ها استفاده نمود. این کار می تواند در پنهان کردن و حذف دندان های تخریب شده نیز موثر باشد. در این صورت بهتر است از پزشک برای انتخاب نزدیک ترین رنگ دندان درخواست کنید.
روکش کردن دندان
روکش کردن دندان بعد از عصب کشی

دلیل روکش کردن دندان پس از عصب کشی چیست؟

 

روکش کردن دندان عصب کشی شده آن را به اندازه، شکل و عملکرد طبیعی خود باز می گرداند. دندان را قوی تر کرده و ظاهر آن را بهبود می بخشد. به این نکته توجه کنید که برخی از افراد ممکن است در صورت سالم بودن دندان هایشان، نیازی به انجام این کار نداشته باشند. به عنوان مثال بسیاری از افراد اقدام به عصب کشی دندان های خود نموده و در حالی که مشکل ایجاد شده منجر به خرابی یا شکستن دندان ها نشده است. در این حالت شما می توانید بعد از مدت ها اقدام به روکش کردن دندان ها نمایید. بازه زمانی انجام این کار بستگی به دندان دارد. به عنوان مثال، ممکن است دندان عصب کشی شده بعد از 10 سال دچار شکستگی و خرابی شود که در این حالت کافیست به پزشک مراجعه کرده و اقدام به روکش کردن نمایید. روکش کردن دندان عصب کشی شده در این مورد، در یک مرحله انجام می‌شود. چراکه شما مرحله قبلی یعنی عصب کشی آن را انجام داده اید.

دلیل دیگری که می توان برای اهمیت روکش کردن بعد از عصب کشی به آن اشاره نمود، محافظت بیشتر از دندان های آسیب پذیر است. مرحله آخر پس از عمل ریشه، ترمیم دندان می باشد. عموما دندان های عصب کشی شده بر اثر پوسیدگی ضعیف شده اند و یا بخشی از آن به علت عفونت حذف می شوند. به همین خاطر باید روکش یا پوشش دیگری روی آن گذاشته شود. استفاده از تاج دندان می تواند برای محافظت از دندان ضعیف در برابر شکستگی، حمایت و پوشاندن آن مفید باشد. روکش می تواند به محافظت از دندان در برابر آسیب های بعدی و بازگرداندن آن به عملکرد طبیعی کمک کند.

روکش pfm

مراقبت های لازم پس از روکش کردن دندان عصب کشی شده

 

حال که با ضرورت روکش کردن بعد از عصب کشی و فاکتورهای مهم در انجام آن آشنا شده اید، بهتر است کارهایی که باید پس از انجام این عمل انجام دهید را نیز در نظر داشته باشید که عبارتند از:

  • مسواک و نخ دندان: تمیز نگه داشتن روکش ها پس از روکش کردن دندان عصب کشی شده می تواند از تغییر رنگ و لکه دار شدن آن جلوگیری کند. برای افزایش طول عمر روکش ها، بیماران باید دو بار در روز دندان های خود را مسواک زده و روزانه از نخ دندان استفاده کنند.
  • تغذیه صحیح: ممکن است لازم باشد از تماس غذاها و نوشیدنی های لکه زا با دندان جلوگیری شده و یا این کار محدود شود. غذاها و نوشیدنی های اشباع شده با رنگ اغلب دندان ها را لکه دار می کنند.
  • پرهیز از عادت های نامناسب: هر چند روکش کردن دندان عصب کشی شده می توان به قوی تر شدن دندان ها کمک کند اما انجام برخی عادات می توانند به آنها آسیب برسانند. جویدن یخ یا ناخن ها می تواند به ونیرها آسیب برساند. افراد باید از این کارها همراه با سایر عادت هایی که می توانند منجر به ایجاد فشار بر روی روکش ها شوند، اجتناب نمایند.
مراقبت دندانپزشکی
روکش دندان نیز نیاز به مراقبت دارد.

ترمیم بعد از عصب کشی چقدر عمر می کند؟

 

ترمیم پس از عصب کشی در دندان ها با قرار دادن یک روکش بر روی آن و یا پر کردن دندان با موادی همچون آمالگام و یا کامپوزیت و غیره انجام می گیرد. در این حالت اگر دندان های شما با پر کردن با این مواد ترمیم شده باشد، می توان طول عمری در حدود 5 الی 15 و 30 سال برای آن پیش بینی کرد.

روکش کردن دندان عصب کشی شده چقدر عمر می کند؟


همچنین در رابطه با میزان عمر دندان هایی که ترمیم شدن آنها با روکش کردن دندان عصب کشی شده همراه بوده است، می توان یک بازه زمانی در حدود 10 تا 15 سال را تخمین زد. توجه کنید که تمام این پیش بینی ها در صورتی محقق می شوند که به بهداشت دندان ها با مسواک و نخ دندان رسیدگی شده و نکات مراقبتی آنها انجام شود.

 

منابع انگلیسی برای مطالعه بیشتر:
م
راقبت های بعد از روکش دندان
زمان روکش کردن دندان بعد از عصب کشی

1 دیدگاه دربارهٔ «روکش کردن دندان عصب کشی شده»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تماس با ما کلیک کنید!