آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک و مسکن بعد از کشیدن از دندان

باید به نوع آنتی بیوتیک بعد کشیدن دندان و این که در چه صورتی باید مصرف شود توجه کافی داشته باشید. این گروه دارویی نقش مهمی در مبارزه با باکتری ها و عفونت ها دارند و می توانند بهترین تسکین دهنده دردها، به خصوص پس از کشیده شدن دندان عمل کنند. لازم به اشاره است که دوره درمانی و مصرف آنتی بیوتیک ها باید کامل و مرتب صورت بگیرد.

مصرف آنتی بیوتیک بعد از کشیدن دندان

آنتی بیوتیک، جزء داروهایی است که نقش مهمی در علم دندانپزشکی دارد. حتی جهت درمان دیگر مشکلات دهان یا دندان نیز تجویز می شود، اما این گروه دارویی بعد از کشیده شدن دندان کاربرد گسترده ای دارند، زیرا می توانند از بسیاری عفونت ها و خطرات دیگر پیشگیری کنند. البته بهتر است درباره چگونگی مصرف آن ها اطلاعاتی را داشته باشید تا عوارضی ایجاد نشود.

ضرورت تجویز آنتی بیوتیک بعد از کشیدن دندان

هرچند که کشیدن دندان خطری ندارد، اما ممکن است باکتری هایی که مضر هستند در جریان خون وارد شوند. در جراحی دندان، توصیه ها و دستورالعمل های لازم که باید بعد از کشیدن دندان رعایت شود توسط دندانپزشک به شخص بیمار ارائه خواهد شد، زیرا انجام توصیه ها از بروز عفونت و مشکلات دیگر جلوگیری خواهد کرد، اما اگر بعد از کشیده شدن دندان آن دستورالعمل ها، که مصرف آنتی بیوتیک یکی از آن موارد است پی گیری و انجام نشود مطمئنا سبب عوارض و خطراتی خواهد شد که می تواند باعث تاخیر در بهبودی شود.

کشیدن دندان

بعد از کشیدن دندان باید آنتی بیوتیک خورد؟

پنی سیلین ها: اولین و رایج ترین آنتی بیوتیک که بهتر است به آن اشاره شود، پنی سیلین می باشد که در درمان اغلب مشکلاتی که برای دهان و دندان ایجاد می شود بسیار موثر است. البته از موارد مهم استفاده از آن ها در علم دندانپزشکی، بعد از کشیدن دندان است که در برخی موارد به صورت تزریقی و عضلانی صورت می گیرد، زیرا بهتر و زودتر در خون جذب می شود. جهت جلوگیری از عفونت های شدید دندان و تسکین درد پس از کشیدن دندان از پنی سیلین استفاده می شود.

آموکسی سیلین: از انواع آنتی بیوتیک ها بهتر است به آموکسی سیلین اشاره کنیم که بعد از کشیدن دندان برای جلوگیری از عفونت و درد توصیه می شود، همچنین تاثیر زیادی در بهبودی هر چه سریع دندان دارد.

سفالوسپورین ها: نوعی از آنتی بیوتیک ها هستند که کاربردهای متفاوتی را دارند. سفالوسپورین ها از عفونت هایی که ممکن است بعد از کشیدن دندان یا جراحی آن ایجاد شود پیشگیری می کنند.

آنتی بیوتیک بعد از کشیدن دندان

انواع آنتی بیوتیک ها

  1.  آنتی بیوتیک های طیف محدود: این نوع داروها مانند پنی سیلین فقط بر روی برخی باکتری، از جمله باکتری گرم مثبت تاثیر می گذارند.
  2.  آنتی بیوتیک های طیف گسترده: این نوع از آنتی بیوتیک ها بر روی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت تاثیر دارند، که می توان به عنوان نمونه به کلرامفنیکل یا تتراسایکلین اشاره کرد.
  3. آنتی بیوتیک های extended: در واقع این نوع از آنتی بیوتیک ها روی انواع دیگر از باکتری ها که گرم منفی هستند تاثیر می گذارند.

نکاتی مهم

آن چه که در مورد استفاده از انواع آنتی بیوتیک ها که پس از کشیده شدن دندان توسط دندانپزشک تجویز می شود مهم است، مصرف دوره آن ها است که باید حتما کامل شود. زیرا با خارج شدن دندان، آسیب هایی به بافت های اطراف می رسد و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ها و رعایت برخی نکات و مراقبت های توصیه شده از طرف دندانپزشک می باشد تا حفره دندانی که کشیده شده است، همچنین لثه و جای زخم بهبود یابد. پس از مصرف داروها خوداری نکنید.

چه دارویی بعد از کشیدن دندان بخوریم

چگونگی مصرف آنتی بیوتیک بعد کشیدن دندان

البته نظر و تجویز دندانپزشک معالج با توجه به وضعیت دندان بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. اما اغلب مدت و مقدار مصرف آنتی بیوتیک ها این چنین است:

 آموکسی سیلین 625 میلی گرم باید هر 12 ساعت و حداقل به مدت 5 روز استفاده شود. البته در صورت جلوگیری از عفونت شدید بهتر است هر 8 ساعت مصرف شود.

پنی سیلین نیز باید به مدت یک هفته و هر 8 ساعت مصرف شود. البته در مواردی که نیاز به جذب سریع دارو باشد از نوع تزریقی آنتی بیوتیک ها و پنی سیلین استفاده می شود که باید تزریق شود.

مترانیدازول از دیگر آنتی بیوتیک ها است که در برخی موارد جهت مبارزه با باکتری ها، بعد کشیدن دندان تجویز می شود که به مدت هفت روز و هر 8 ساعت در روز مصرف شود.

آریترومایسین هم به خانواده آنتی بیوتیک ها تعلق دارد و اغلب زمانی تجویز می شود که فرد مورد نظر به پنی سیلین یا آموکسی سیلین آلرژی داشته باشد، که باید حدود یک هفته و هر 12 ساعت مصرف گردد. توجه داشته باشید که دوز 500 میلی گرم باید سه تا ده روز مصرف شود.

لازم به ذکر است که شروع استفاده از آنتی بیوتیک، حدود نیم ساعت بعد کشیدن دندان است.

قرص بعد از کشیدن دندان 

قوی ترین آنتی بیوتیک

یکی از قوی ترین آنتی بیوتیک ها که پس از کشیدن دندان از عفونت و عوارض دیگر پیشگیری می کند آموکسی سیلین است، که در تسکین درد بعد کشیده شدن دندان بسیار موثر عمل می کند. البته باید دوره مصرف آن تکمیل شود.

مصرف آنتی بیوتیک طبق دستور دندانپزشک

موضوع مهمی که بعد کشیدن دندان باید مورد توجه قرار بگیرد، در رابطه با مصرف مرتب آنتی بیوتیک ها است. برخی افراد، از استفاده این داروها خودداری می کنند. برای کاهش تورم و درد چند روز طبق دستورالعمل دندانپزشک معالج از این داروهای ضد التهابی و ضد درد مصرف نمایید. اگر دوره مصرف و درمان کامل نشود احتمال بازگشت عفونت وجود دارد، چنانچه خونریزی و درد از بین نرفت حتما با دندانپزشک تماس حاصل فرمایید.

قرص مسکن بعد از کشیدن دندان

ایبوپروفن 100 میلی گرم بعد کشیدن دندان در تسکین درد و پیشگیری از عفونت بسیار موثر است که باید هر 8 ساعت و حداقل حدود 3 روز مصرف شود.

منع مصرف آسپرین بعد کشیدن دندان

به هیچ وجه بعد کشیدن دندان آسپرین مصرف نکنید، زیرا این دارو به عنوان رقیق کننده خون از تشکیل لخته خون جلوگیری خواهد کرد و ممکن است مشکلاتی در بهبودی به وجود آید. همان طور که در مطالب قبل هم اشاره شد بهتر است آنتی بیوتیک هایی که دندانپزشک تجویز کرده به طور منظم و سر وقت مصرف کنید. زیرا علاوه بر این که سبب بهبودی هر چه زودتر خواهند شد، از ایجاد هر نوع عفونت نیز پیشگیری کرده و سبب تسکین درد می شوند.

همچنین میتوانید این مقاله مرتبط با مصرف آنتی بیوتیک ها بعد از جراحی را مطالعه کنید.

4 دیدگاه دربارهٔ «آنتی بیوتیک و مسکن بعد از کشیدن از دندان»

  1. من نزدیک به یک هفته هست که دندانمو جراحی کردم و ریششو در اوردم ولی الان چند روزه که درد میکنه و دندان بغلش هم که سالمه لق لق میکنه و خواستم بدونم چی بخورم تا دردش کمتر بشه ممنون میشم پاسخ بدید

    1. اول بهتر است از دندانپزشک سوال کنید ولی چون خودم همچین مشکلی داشتم با تزریق دو آمپول پنی سیلین شش شش سه درد برطرف شد اگر پنی سیلین نمیزنی اموکسی سیلین پانصد هر هشت ساعت کافیه تا درد برطرف بشه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میکروسکوپ و درمان ریشه
مجله دندانپزشکی

میکروسکوپ و درمان ریشه حرفه ای

استفاده از میکروسکوپ در درمان ریشه دندان یک روش نوین و بسیار جدید می‌ باشد. این روش بسیار مورد استقبال دندانپزشکان قرار گرفته است. امروزه

ادامه مطلب »
دندانپزشکی کودکان
مجله دندانپزشکی

پالپوتومی و پالپکتومی

در مقاله پیش رو قصد داریم در مورد درمان ریشه کودکان، پالپکتومی، پالپوتومی و تفاوت‌های آن‌ها با یکدیگر صحبت کنیم. درمان ریشه زمانی انجام می‌شود

ادامه مطلب »
برای تماس با ما کلیک کنید!